Вівторок, 23.04.2024, 11:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Зняцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Події, свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Глобус
Онлайн-перекладач
Переводчик онлайн
с на
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 89
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Педагогічна преса

Головна » 2013 » Травень » 9 » З Днем Перемоги!
17:42
З Днем Перемоги!

Цьогорічне святкування Дня Перемоги у Зняцівській ЗОШ І-ІІІ ст. зібрало не лише учнів, вчителів, громадськість села, а й високоповажних представників районної влади.

"Не  забудьте! Терпляче збирайте відомості про тих, хто загинув за себе і за вас... Я бажав би , щоб усі знали, що не було безіменних героїв, а були люди, які мали своє ім’я, своє обличчя, свої устремління і надії...

Хай ці люди завжди будуть близькими вам, як друзі, як рідні, як ви самі..."

Саме цими словами чехословацького журналіста, публіциста Юліуса Фучіка розпочала урочисті заходи з нагоди відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років заступник голови Мукачівської районної державної адміністрації Біров Оксана Золтанівна.  Заходи відбулися у селі Зняцьово Мукачівського району за участі керівництва району, ветеранських громадських організацій, ветеранів Великої Вітчизняної війни та громадськості Мукачівщини.

"68 –му весну у цвітінні садів та мирного неба зустрічаємо ми величний і дорогий нам усім – День Перемоги!" – звернувся до присутніх на урочистостях голова Мукачівської районної ради ветеранів України – Іван Дмитрович Качур. Для українців, як і для всіх інших народів, об'єднаних тоді в СРСР, Велика Вітчизняна війна була боротьбою за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє. Це була справедлива,визвольна, священна війна проти підступного і жорстокого ворога, який виношував плани перетворити на рабів слов'ян та інші народи, віднесені нацистами до так званої "нижчої" раси.Пам'ять про жертви, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі й не народилися, і не було б не лише України як суверенної держави, а й української нації. Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей.

"Серцю кожного з нас дороге Свято Перемоги. Дороге пам'яттю про тих, хто ціною свого життя відстоював свободу. Ми повинні завжди пам'ятати про людей, що віддали свої життя за свободу і світле майбутнє нашої країни. Безсмертний подвиг тих, хто боровся і переміг фашизм.Пам'ять про їх подвиг вічно житиме в наших серцях. Ми повинні знати, якою ціною було завойовано наше щастя!" – виступив голова ветеранів первинної організації Зняцівської сільської ради Юрій Ілліч Попович.

На заході, присвяченому  Дню Перемоги, звучали пісні "воєнних років", вірші присвячені цьому великому святу, грав шкільний духовий оркестр Червенівської ЗОШ І-ІІ ст.

Але, найбільше цього Дня було поздоровлень ветеранам Великої Вітчизняної війни за їх ратний і трудовийподвиг.

Від Мукачівської районної ради поздоровила ветеранів депутат районної ради Сабов Ганна Михайлівна: "9 травня - особливе свято! У цей день весь народ відзначає свято Перемоги уВеликій Вітчизняній війні. Сумно стоять ветерани. Сумно, тому що багато солдатів не повернулося додому. Щороку на свято їх приходить все менше і менше. Вони слухають привітальні промови, приймають вітання, а в пам'яті проносяться ті далекі суворі дні. І кожен згадує щось своє. Дні, місяці, чотири довгих роки солдату дивилася в його очі смерть. Але солдат не відводив погляду. Вона була йому не страшна. Страшніше і болючіше було дивитися на розорені села і міста, на голодуючих і виснажених дітлахів, на змучених і втомлених жінок. Війна постукала в кожен будинок і принесла біду: матері втратили своїх синів, дружини - чоловіків, діти - батьків іматерів. Ми живемо під мирним небом, але завжди будемо пам'ятати, якою ціною здобули люди цей світ. Ми повинні берегти ветеранів, тому що їх залишається все менше. Я бажаю всім ветеранам здоров'я, щастя і удачі!

Зі словами подяки до ветеранів звернувся  сільський голова села Зняцьово Брижак Іван Іванович:

Шановні друзі!

Вітаю Вас зі СвятомПеремоги. Це свято для нас усіх пов'язане з весною, народженням та розквітом нового життя.

Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв Батьківщину, виявив нездоланну мужність та незламність духу. Саме Вам завдячуємо свободою та мирним небом, тим, що сьогодні можемо ростити дітей, обробляти лани, посміхатися сонцю. Здоров'я Вам та злагоди, добра і благополуччя.

Заступник голови Мукачівської районної державної адміністрації Біров Оксана Золтанівна запросила Івана Михайловича Лешко та Володимира Васильовича Сінчака для покладання квітів та Гірлянди  СЛАВИ до пам’ятника загиблим воїнам в с.Зняцьово, перед цим сказавши: "Сивочолі ветерани, у нашій пам’яті назавжди залишиться урок Честі і Слави, Героїзму й самопожертви, патріотизму і вірності Вітчизні. Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті, про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська Пам’ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях! Нехай Мир і Злагода завжди живуть у Ваших душах! Світла і вічна Пам’ять загиблим воїнам. Честь і Слава живим героям!".

За матеріалами офіційного сайту Мукачівської районної державної адміністрації та Мукачівської районної ради.

Переглядів: 721 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Цей день в історії
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Корисні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz