П`ятниця, 19.04.2024, 14:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Зняцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Події, свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Глобус
Онлайн-перекладач
Переводчик онлайн
с на
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 89
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Педагогічна преса

Головна » 2012 » Вересень » 30 » 120 річниця від дня народження М.П. Кравчука
20:28
120 річниця від дня народження М.П. Кравчука

27 вересня  Україна відзначала 120 річницю від дня народження відомого українського математика  Михайла Пилиповича Кравчука. Не оминула ця подія і нашу школу. Вчитель математики Балог Світлана Михайлівна разом з учнями 9-11 класів випустили тематичну  стінгазету «Лицар математики», а також підготували та провели цікавий позакласний захід  «Моя любов – Україна і математика».  На ньому, окрім учнів 9-11 класів, були присутні вчителі-предметники  шкільного методичного об’єднання природничо-математичного циклу. Учні та вчителі мали можливість переглянути цікаву презентацію «Кравчук М.П. – видатний український математик».   Багато невідомого та цікавого дізналися всі присутні про  життєвий та науковий шлях вченого, про його викладацьку та наукову роботу, про здобутки його учнів та внесок у науку.

            Михайло Пилипович Кравчук — найвизначніший український математик ХХ сторіччя, дійсний член Всеукраїнської Академії наук, учений світової слави, праці якого становлять фундаментальне надбання різних галузей математичної науки: вищої алгебри та математичного аналізу, теорії диференціальних та інтегральних рівнянь, теорії імовірностей і математичної статистики та ін.

Народився Михайло Пилипович 27 вересня 1892 у с.  Човниця  Волинської області (помер 9 березня 1942 року)— український математик, академік АН УРСР (з 1929),Доктор фізико-математичних наук (з 1924), Професор Київського Політехнічного Інституту, вчитель Архипа Люльки — конструктора реактивних авіадвигунів та Сергія Корольова — конструктора радянських космічних кораблів, майбутнього академіка Володимира Челомея. Методи М. Кравчука використані в США, Японії та інших країнах при моделюванні кібернетичної техніки. Наукові праці М. Кравчука широко використовували американські автори першого у світі комп'ютера.

Учасник багатьох міжнародних математичних конгресів. Мав широкі контакти із світовою математичною громадськістю. Співавтор першого тритомного словника української математичної термінології. Наукові праці стосуються алгебри, математичного аналізу, диференціальних та інтегральних рівнянь, теорії функцій та інших розділів математики.

Михайло Пилипович Кравчук  жив і горів безмірною любов’ю до України і до математики. Увесь свій короткий вік працював невпинно і творчо на благо науки, освіти рідного народу. Він – справжній поет  формул, математика для нього – це творчість, натхнення, радість. «Моя любов – Україна і математика» - любив наголошувати М. Кравчук. Він є зразком для наслідування та продовження його досліджень у працях сучасних і прийдешніх науковців в Україні й далеко за її межами.

Переглядів: 1502 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Цей день в історії
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Корисні сайти

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz